Vietnamesiska vårrullar med scampi och jordnötssås
Upplev en smakrik och lättlagad måltid med våra vietnamesiska vårrullar med scampi, glasnudlar och fräsch spenat, allt inrullat i rispapper. Serveras med en läcker jordnötssås för doppning. En perfekt kombination av smaker och texturer som garanterat kommer att imponera på dina smaklökar!
För 4 personer
INGREDIENSER
12 st rispappersark
200g scampi
100g glasnudlar, blötlagda enligt förpackningen
1 st morot, strimlad
1 näve färsk spenat eller salladsblad
Olivolja
1 st vitlöksklyfta
Jordnötsåsen:
1/2 dl jordnötssmör
2 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk honung eller socker
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk riven färsk ingefära
Vatten för att tunna ut såsen till önskad konsistens
INSTRUKTIONER
Förbered alla ingredienser och lägg dem i separata skålar för enkel montering.
Stek scampi i olivolja, precis när de blivit rosa och klara, pressa i en vitlöksklyfta och rör om.
Fyll en stor skål med varmt vatten.
Doppa ett rispappersark i det varma vattnet i cirka 5 sekunder tills det mjuknar.
Placera det mjuknade rispappersarket på en ren arbetsyta.
Lägg några skedar av de blötlagda glasnudlarna i mitten av rispappret.
Lägg några strimlor morot, spenatblad, och några scampi ovanpå nudlarna.
Vik in sidorna av rispappret och rulla försiktigt upp det tätt runt fyllningen för att bilda en vårrulle.
Upprepa processen med resten av ingredienserna.
För jordnötssåsen, mixa alla ingredienser i en skål tills den är jämn och krämig. Tillsätt vatten för att tunna ut såsen till önskad konsistens.
Servera de färdiga vårrullarna med jordnötssåsen för doppning.
Du kan lägga till andra grönsaker eller protein såsom avokado, gurka eller tofu för variation. Garnera med färsk koriander och hackade jordnötter för extra smak och textur. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.