Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Torsk med örtsmör och broccolini

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (ca 150-200 g vardera)
  • Salt och svartpeppar
  • Saft från 1 citron
  • Olivolja för stekning
  • 1 knippe broccolini
Potatismos
  • 4 stora potatisar, skalade och skurna i kuber
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • En nypa muskotnöt​​​​​​​
Örtsmör
  • 1  kruka gräslök
  • 1  kruka bladpersilja
  • 1/2  vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

INSTRUKTIONER


Potatismos
  • Skala och skär potatisarna i mindre bitar, koka sedan i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt smör och mjölk eller grädde gradvis medan du mosar potatisen tills den når önskad konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och muskotnöt. Håll varmt.
Torsken
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Lägg i torsken och låt den sjuda i vattnet på svag värme tills innertemperaturen är 50°, 8–12min.
Broccolinin
  • Skära av de torra ändarna av stjälkarna på broccolinin.
  • Koka broccolinin i lätt saltat vatten i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och kyl ner broccolini i isvatten för att bevara den ljusa gröna färgen
  • Värm upp en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme, stek sedan broccolinin tills de får en gyllende fin färg, salta efter smak.
Örtsmör
  • Hacka örterna och vitlöken grovt och mixa slätt med olja, vinäger och salt.
Detta recept ger en härlig och balanserad måltid med mild torsk, krämigt potatismos, kryddigt örtsmör och fräsch broccolini. Det är perfekt för en trevlig middag och är relativt lätt att förbereda. Smaklig måltid!