
Torsk med vitvinssås
för 4 personer
Ingredienser
- 4 torskfiléer
- 2 st schalottenlökar
- 3 dl vitt vin
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 dl grädde
- 2 tsk maizena
- Smör
- Salt och vitpeppar
Instruktioner
- Koka upp vatten i rikligt med salt, sänk värmen och lägg i den frysta torskryggen. Låt sjuda i ca 15 minuter eller till innertemperaturen är 50° grader. (Upptinad torsk sjuds i ca 6-8 minuter.)
- Finhacka löken och fräs den i smör i en såskastrull.
- När löken är mjuk tillsätter du vitt vin samt fiskbuljong och låt koka i 10 min på medelvärme. Rör om.
- Rör i grädden, maizena och smaksätt med salt och peppar.
- Servera med potatismos (smaksätt gärna med Västerbottenost) samt en grönsallad eller tomatsallad med balsamico.