Torsk med vitvinssås

för 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 torskfiléer
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk maizena
  • Smör
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten i rikligt med salt, sänk värmen och lägg i den frysta torskryggen. Låt sjuda i ca 15 minuter eller till innertemperaturen är 50° grader. (Upptinad torsk sjuds i ca 6-8 minuter.)
  • Finhacka löken och fräs den i smör i en såskastrull.
  • När löken är mjuk tillsätter du vitt vin samt fiskbuljong och låt koka i 10 min på medelvärme. Rör om.
  • Rör i grädden, maizena och smaksätt med salt och peppar.
  • Servera med potatismos (smaksätt gärna med Västerbottenost) samt en grönsallad eller tomatsallad med balsamico.