Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Torsk med dillpotatis och romsås

Njut av en klassisk och fräsch måltid med saftig torsk, smakrik dillpotatis och en krispig sallad. Perfekt för en lätt och välsmakande middag!

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (ca 150 g var)
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 600 g potatisar
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • Grönsallad
  • 2 st tomater
  • 1 st citron
  • 1/2 st gullök
Romsås:
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk rom
  • Salt och svartpeppar efter smak

INSTRUKTIONER

  • Koka potatisarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15-20 minuter beroende på storlek.
  • När potatisen är klar, häll av vattnet och tillsätt smöret, strö över hackad dill och rör runt potatisen i dillsmöret tills den är lätt gyllenbrun. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  • Torka av torsken med hushållspapper för att avlägsna eventuell överflödig fukt.
  • Stek i rikligt med smör och krydda med salt och peppar. 
  • Blanda grönsallad med hackad tomater och skivad gullök.
Romsås:
  • I en skål, blanda creme fraiche, majonnäs, finhackad rödlök, hackad dill, citronsaft och rom.
  • Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Ställ in i kylskåp för att svalna och låt smakerna blandas medan du tillreder resten av rätten.
Servera torsken med dillpotatisen, romsåsen och grönsalladen genast och njut av denna läckra och smakrika måltid!