Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Torsk med citronsås och färsk basilika


En lättlagad och fräsch rätt som förenar den milda smaken av torsk med en syrlig citronsås och doftande basilika – perfekt för alla tillfällen!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (180-200g st)
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 st citron (saften och zest)
  • 1 dl färsk basilika, hackad (eller 2 tsk torkad basilika)
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 50g smör
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk basilika 
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 25 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Hetta upp lite av smöret i en stekpanna på medelhög värme. Stek torskfiléerna i 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ta bort dem från pannan och lägg åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt den återstående smöret och fräs den hackade vitlöken i 1 minut tills den doftar. Häll i grädden och mjölken, låt de koka upp. Tillsätt citronsaft, citronskal och hackad basilika. Låt såsen sjuda i ca 2-3 minuter tills den tjocknar något.
  • Lägg tillbaka torskfiléerna i pannan och låt dem sjuda i såsen i ytterligare 2-3 minuter så att de blir genomvarma och får smak av såsen.
  • Servera torsken med gräddig citron- och basilikasås över, gärna med ris, pressad potatis eller en fräsch sallad. Garnera med extra basilika och citron om så önskas.

Denna gräddiga citron- och basilikasås ger torsken en fantastisk smak och är perfekt för en snabb och läcker middag! Njut av varje tugga!