Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Torsk med bryntsmör och gurksallad


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (ca 150 g st)
  • Salt och svartpeppar 
  • 2-4 msk smör
  • 500 g potatisar
  • 2 msk smör
  • En handfull färsk dill
  • Salt
Gurksallad:​​​​​​​
  • 1 st gurka, skivad tunt
  • 1 st liten rödlök, skivad tunt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • En nypa socker
  • Salt och svartpeppar 


INSTRUKTIONER

  • Koka potatisen i lätt saltat vatten.
  • Torka av torsken med hushållspapper och krydda den generöst med salt.
  • Stek torsken i stekpannan med smör och stek i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun yta. 
  • När torsken är färdigstekt, ta bort den från stekpannan och låt den vila på en tallrik.
  • I stekpannan, tillsätt mer smör och bryn det.
  • När smöret smälter kommer mjölkproteinet i smöret att börja brynas och ge smöret en nötig doft och en vacker brun färg. Häll över torsken vid servering.
  • När potatisen är klar, häll av vattnet och tillsätt smör och hackad dill till potatisen. Blanda väl så att potatisen är jämnt täckt. Smaka av med mer salt och eventuellt mer dill efter smak.
Gurksalladen:
  • I en stor skål, blanda tunt skivad gurka och rödlök.
  • I en separat liten skål, blanda ihop vitvinsvinäger, olivolja, socker, salt och svartpeppar för att göra dressingen.
  • Häll dressingen över gurksalladen och blanda väl så att alla ingredienser är jämnt täckta.
Detta är en läcker och tillfredsställande måltid som passar perfekt för en festlig middag eller en vardagsmåltid. Smaklig måltid!​​​​​​​​​​​​​​