Smaka på en fräsch och kryddig kombination av saftig tonfisk och en het nudelsallad som är enkel att laga. Perfekt för dig som älskar lite sting i maten!
Till 4 personer
INGREDIENSER
Tonfisk:
4 st tonfiskkotletter
Olivolja (till stekning)
Salt och peppar
Nudelsallad:
1 st förpackning äggnudlar
1 st polkabeta (strimlad)
1/2 st gurka (strimlad)
1 knippe blandsallad
1 kruka färskkoriander
Crema di balsamico (till topping)
Marinad:
1/2 st röd chili (finhackad)
1/2 st ingefära (riven)
1 st vitlöksklyfta (pressad)
4 msk olivolja
2 msk fisksås
Saften från 1/2 citron
Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter Total tid: 25 minuter
INSTRUKTIONER
Marinad:
Hacka chilin, riv ingefäran och pressa vitlöken. Blanda med olivolja, fisksås och saften från en halv citron.
Nudlar:
Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda nudlarna med marinaden.
Sallad:
Strimla polkabetan och gurkan. Blanda salladen, de marinerade nudlarna och grönsakerna i en stor skål.
Tonfisk:
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek eller grilla tonfiskkotletterna på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida, eller tills de fått fin yta men fortfarande är saftiga inuti. Krydda med salt och peppar.
Servering:
Lägg upp salladen på tallrikar och placera tonfiskkotletterna ovanpå. Toppa med koriander, Crema di balsamico och servera med en halv stekt citron vid sidan av.
Njut av en frisk och kryddig smakupplevelse där mötet mellan den perfekt stekta tonfisken och den heta nudelsalladen garanterat kommer att bli en ny favorit på middagsbordet!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.