Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Mediterransk fiskgryta med torsk och scampi


En mustig och smakrik gryta där torsk och scampi möts i en fyllig tomatsås med paprika och färsk basilika – perfekt för en medelhavsinspirerad middag!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 400 g torskfilé, skuren i bitar
  • 200 g scampi 
  • 2 st röd paprika, strimlad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chiliflakes (valfritt, för hetta)
  • 2 dl fiskbuljong (alt. 1 st fiskbuljongtärning och 2dl vatten)
  • 2 msk olivolja
  • Färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka och doftar gott, ca 3-4 minuter.
  • Lägg i strimlad paprika, paprikapulver och chiliflakes. Fräs i ytterligare 3-4 minuter tills paprikan börjar mjukna.
  • Häll i de krossade tomaterna och fiskbuljongen. Låt allt koka upp och sedan sjuda på låg värme i ca 10 minuter för att smakerna ska utvecklas.
  • Lägg i torskbitarna och scampin i grytan. Låt sjuda i 5-7 minuter tills torsken är genomkokt och scampin är rosa och fast.
  • Smaka av grytan med salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.
  • Toppa den färdiga grytan med färsk hackad basilika. Servera gärna med ris, bröd eller en fräsch sallad.

Denna tomatbaserade gryta med torsk, scampi och paprika är en smakrik och värmande rätt som är enkel att tillaga och perfekt för både vardag och helg!