Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka och doftar gott, ca 3-4 minuter.
Lägg i strimlad paprika, paprikapulver och chiliflakes. Fräs i ytterligare 3-4 minuter tills paprikan börjar mjukna.
Häll i de krossade tomaterna och fiskbuljongen. Låt allt koka upp och sedan sjuda på låg värme i ca 10 minuter för att smakerna ska utvecklas.
Lägg i torskbitarna och scampin i grytan. Låt sjuda i 5-7 minuter tills torsken är genomkokt och scampin är rosa och fast.
Smaka av grytan med salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.
Toppa den färdiga grytan med färsk hackad basilika. Servera gärna med ris, bröd eller en fräsch sallad.
Denna tomatbaserade gryta med torsk, scampi och paprika är en smakrik och värmande rätt som är enkel att tillaga och perfekt för både vardag och helg!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.