En lyxig och enkel pastarätt med perfekt stekta pilgrimsmusslor, krämig gräddsås, champinjoner och en hint av chili. Perfekt för en festlig middag eller när du vill lyxa till vardagen
För 4 person
INGREDIENSER
400 g tagliatellepasta
10-12 st pilgrimsmusslor
1 st rödlök, tunt skivad
200 g färska champinjoner, skivade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad (justera efter önskad hetta)
Koka pastan: Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara lite pastavatten för att späda såsen om det behövs.
Stek pilgrimsmusslorna: Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna på hög värme. Stek musslorna i 1-2 minuter per sida tills de får en fin gyllene yta. Krydda med lite salt, peppar och pressa över lite citronsaft. Ta av musslorna från pannan och håll dem varma.
Fräs grönsakerna: I samma stekpanna, på medelhög värme, fräs rödlök, vitlök, champinjoner och chili, tills allt är mjukt och genomstekt.
Gör såsen: Häll på vitt vin och låt det reducera något. Tillsätt sedan grädden och låt såsen sjuda tills den blir lite tjockare, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pasta och sås: Tillsätt den kokta tagliatellen i såsen och blanda väl så att pastan täcks. Tillsätt parmesan, persilja och om såsen är för tjock, tillsätt lite av pastavattnet.
Servering: Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med de stekta pilgrimsmusslorna. Garnera med hackad persilja eller basilika och eventuellt riven parmesanost.
Servera denna enkla och eleganta rätt med ett glas vitt vin och njut av en perfekt balans mellan krämighet, hetta och havets delikata smaker!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.