Vi använder både egna cookies och tredjepartscookies.
Cookies används till:
Nödvändiga funktioner på webbplatsen
Statistik och webbanalys
Marknadsföring
Generella
Nödvändiga cookies hjälper med att göra vår webbplats mer användbar genom att aktivera grundläggande funktioner,
så som sidnavigering och övrig funktionallitet för användarupplevelsen.
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt.
Statistiska
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information.
Informationen används t ex för att kunna förbättra användarens upplevelse på webbplatsen.
Marknadsföring
Vi använder marknadsföringscookies till att spåra besökare gränsöverskridande på olika webbplatser, både vår och tredje part.
Syftet är att visa dig annonser som är relevanta och engagerande och därmed mer värdefulla för oss och tredjepartsannonsörer.
Njut av en enkel men lyxig rätt med smörstekt rödspätta och krispig sparris. Perfekt för en smakfull och hälsosam middag! För 4 personer
INGREDIENSER
4 st rödspättafiléer
2 msk smör
1 st citron
1/2 kruka färsk persilja
Salt och svartpeppar efter smak
2 msk vetemjöl (valfritt, för att mjöla filéerna)
1 knippe sparris
INSTRUKTIONER
Om rödspättafiléerna är fuktiga, klappa dem torra med hushållspapper. Om du vill kan du mjöla dem lätt med vetemjöl för att få en krispigare yta när de steks.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
När smöret har smält och börjar bubbla lätt, lägg försiktigt ned rödspättafiléerna i pannan.
Stek rödspättan i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun yta.
När rödspättan är nästan klar, pressa över citronsaften från 1/2 citron över filéerna och strö över finhackad persilja.
Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
Låt rödspättan steka ytterligare en minut eller två tills den är genomstekt och smöret, citronsaften och persiljan har skapat en härlig sås runt filéerna.
Skär bort den träiga biten på sparrisen och stek tills krispig i smör.
Servera genast med en extra skiva citron på sidan för den som önskar att pressa över mer citronsaft.
Detta recept på smörstekt rödspätta med persilja och citron är enkelt att göra och ger en läcker och aromatisk måltid. Passar utmärkt med kokt potatis. Njut av din måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.