4 st gösfiléer (alt. 2st stora filéer, ca 200g per person)
4 msk smör
Salt och svartpeppar
Färsk timjan
200 g minimorötter (alt. säsongs morötter i knippe)
1 st broccolihuvud
1 st sparrisknippe
INSTRUKTIONER
Skölj av gösfiléerna och torka dem försiktigt med hushållspapper.
Krydda fisken generöst med salt och svartpeppar på båda sidor.
Värm upp hälften av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme tills det är bubbligt och börjar dofta nötigt.
Lägg försiktigt gösfiléerna i stekpannan, skinnsidan nedåt, och stek dem i cirka 3-4 minuter tills skinnet är gyllenbrun och krispig.
Vänd filéerna och stek dem på den andra sidan i ytterligare 3-4 minuter, eller tills fisken är genomstekt och får en fin gyllenbrun yta.
Tillsätt resterande smör och färsk timjan i pannan och låt smöret smälta och bubbla runt fisken.
När gösen är klar, ta bort den från värmen och låt den vila i några minuter.
Dela broccolin i mindre bitar, skär bort nedersta delen av sparrisen och smörslunga grönsakerna med salt.
Det här är en läcker och näringsrik måltid som är enkel att förbereda. Kombinationen av gös med smörslungade grönsaker ger en välbalanserad och smakfull middag. Passar även utmärkt med nykokt potatis och skirat smör. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.