Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Sesamhalstrad sashimitonfisk


Fräsch sashimitonfisk täckt med krispiga sesamfrön, serverad på en färgglad sallad med avokado och färska grönsaker – en lyxig rätt som är lika vacker som god!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 400 g sashimitonfisk
  • 1 dl sesamfrön (en blandning av svarta och vita)
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 100 g ruccola eller blandad sallad
  • 1 st avokado, skivad
  • 1/2 st röd paprika, strimlad
  • 1/2 st gurka, skivad
  • 1/2 st rödlök, tunt skivad
  • Färsk koriander 
Dressing:
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk honung 
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven 
  • 1/2 tsk chili flakes (valfritt) 
  • 1 msk hackad färsk koriander
Förberedelse tid: 15 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 20 minuter

INSTRUKTIONER

  • Lägg sesamfröna på en tallrik. Doppa varje bit tonfisk i sesamfröna så att de täcks helt.
  • Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med en liten mängd olja. Stek tonfisken i 30 sekunder på varje sida för att ge dem en lätt gyllenbrun yta, men se till att insidan fortfarande är rå.
  • I en stor skål, kombinera salladen, avokado, röd paprika, gurka, rödlök och koriander.
  • Till dressingen: I en liten skål, kombinera sojasås, sesamolja, risvinäger och honung. Rör ner den finhackade vitlöken och riven ingefära. Om du vill ha lite hetta, tillsätt chili flakes.
  • Lägg salladen på tallrikar och toppa med de sesamtäckta tonfiskbitarna. Ringla över dressingen innan servering.

Denna sesamtäckta sashimitonfisk med en fräsch sallad är en perfekt rätt för en lätt middag eller som en del av en festmåltid. Njut av de härliga smakerna och den eleganta presentationen!