Fräsch sashimitonfisk täckt med krispiga sesamfrön, serverad på en färgglad sallad med avokado och färska grönsaker – en lyxig rätt som är lika vacker som god!
Lägg sesamfröna på en tallrik. Doppa varje bit tonfisk i sesamfröna så att de täcks helt.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med en liten mängd olja. Stek tonfisken i 30 sekunder på varje sida för att ge dem en lätt gyllenbrun yta, men se till att insidan fortfarande är rå.
I en stor skål, kombinera salladen, avokado, röd paprika, gurka, rödlök och koriander.
Till dressingen: I en liten skål, kombinera sojasås, sesamolja, risvinäger och honung. Rör ner den finhackade vitlöken och riven ingefära. Om du vill ha lite hetta, tillsätt chili flakes.
Lägg salladen på tallrikar och toppa med de sesamtäckta tonfiskbitarna. Ringla över dressingen innan servering.
Denna sesamtäckta sashimitonfisk med en fräsch sallad är en perfekt rätt för en lätt middag eller som en del av en festmåltid. Njut av de härliga smakerna och den eleganta presentationen!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.