Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Het scampi pasta

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 500g scampi
  • 300g pasta (linguine eller spagetti)
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar 
  • Parmesanost
  • Färsk basilika eller persilja för garnering

INSTRUKTIONER

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  • Under tiden, i en stor stekpanna, häll olivoljan och stek löken, vitlöken och chilin på medelvärme tills de är mjuka och genomskinliga, i cirka 3-5 minuter.
  • Tillsätt scampi i stekpannan och stek dem tills de är genomstekta och rosa, cirka 3-5 minuter.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, torkad basilika, och torkad oregano till stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 10-15 minuter så att smakerna blandas och såsen tjocknar något.
  • När såsen har kokat ihop och scampi eller räkor är genomstekta, lägg den kokta pastan i stekpannan och blanda väl så att pastan är jämnt täckt med sås och skaldjur.
  • Garnera med färsk basilika eller persilja om så önskas.
  • Servera genast med en generös mängd riven parmesanost på toppen.
Det här receptet är ett enkel och läckert sätt att njuta av scampi och pasta tillsammans i en smakrik tomatbaserad sås. Det är perfekt för en snabb och god måltid på vardagar eller för speciella tillfällen. Smaklig måltid!