Utforska en smakrik pastaupplevelse med het scampi, vars hetta balanseras perfekt med den krämiga pastan. En måltid som sätter fart på smaklökarna!
För 4 personer
INGREDIENSER
500g scampi
300g pasta (linguine eller spagetti)
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st gullök
1 tsk röd chili, hackad
200 g coctailtomater, delade
400 g krossade tomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar
Parmesanost, riven
Färsk basilika eller persilja för garnering
Förberedelse: 10 minuter Tillagning: 20 minuter Total tid: 30 minuter
INSTRUKTIONER
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av vattnet och ställ pastan åt sidan när den är klar.
Förbered såsen: Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt den hackade löken, en av vitlökarna och den röda chilin, och stek dem tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 3-5 minuter. Lägg i de delade coctailtomaterna på slutet.
Laga såsen: Häll i de krossade tomaterna, den torkade basilikan och oreganon i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen sjuda på medelvärme i 10-15 minuter så att smakerna blandas väl och såsen tjocknar något.
Stek scampin: Lägg scampin i en seperat stekpanna och stek dem tills de är genomstekta och rosa, vilket tar cirka 3-5 minuter. Sista minuterna, pressa i vitlök och rör om. Var noga med att inte översteka scampin, då de kan bli sega.
Blanda pastan: Lägg den kokta pastan och scampin i stekpannan med såsen och rör om ordentligt så att pastan täcks jämnt av såsen och scampin.
Servering: Garnera med färsk basilika eller persilja och en generös mängd riven parmesanost på toppen.
Vill du ha en lite krämigare sås? Tillsätt en skvätt grädde mot slutet av koktiden på såsen. Det är perfekt för en snabb och god måltid på vardagar eller för speciella tillfällen. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.