Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Scampi med palsternackspuré

För 4 personer

INGREDIENSER


Scampi:
  • 500 g scampi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Saft från 1 citron
  • Salt och svartpeppar 
  • Olivolja för stekning
Palsternackspuré:
  • 4 st palsternackor
  • 2 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • Salt och svartpeppar efter smak
För servering:
  • Kärnor från 1 granatäpple
  • Färsk persilja, hackad
  • Olivolja (valfritt)

INSTRUKTIONER

  • Börja med att förbereda palsternackspurén. Koka palsternackor och potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka och går lätt att mosa. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen.
  • Tillsätt smör och grädde och mosa blandningen till en slät puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  • Värm upp lite olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  • Stek scampin i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Strö över lite salt och svartpeppar efter smak. Häll över citronsaften över scampi och rör om försiktigt. Tillsätt finhackad vitlök och låt den fräsa i några sekunder tills det blir doftande, ej brända. Ta bort från värmen och håll varmt.
  • Förbered granatäpple genom att skära det på mitten och slå med baksidan av en sked för att knacka ut kärnorna.
  • Placera en generös sked av palsternackspuré på varje tallrik. Toppa med stekt scampi och strö över granatäpplekärnor och färsk hackad persilja.
  • Ringla över lite olivolja om så önskas.