Om du använder frysta scampi, låt dem tina långsamt i kylen över natten.
2. Gör marinaden:
I en stor skål, blanda olivolja, finhackad vitlök, saften från 1–2 citroner samt rivet citronskal (zest) från en citron.
Smaka av marinaden med en nypa salt och några drag på pepparkvarnen. Rör om väl.
3. Marinera scampi:
Lägg scampin i skålen med marinaden och blanda så att de täcks ordentligt.
Täck skålen med plastfolie och låt scampin marinera i kylskåpet i minst 30 minuter och upp till 2 timmar för att maximera smaken.
4. Stek scampi:
Värm upp en stor stekpanna på medelhög värme. När pannan är varm, tillsätt scampin tillsammans med marinaden.
Stek scampin i ca 2–3 minuter på varje sida, eller tills de blir genomskinliga, rosa och lätt krullade. Var noga med att inte överkoka dem för att undvika att de blir sega.
5. Servering:
När scampin är klara, ta bort dem från värmen och strö över grovhackad färsk persilja.
Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med citronklyftor vid sidan om för extra pressad citronsaft vid servering.
Tips: Blanda ihop crème fraiche, sweet chili sås, salt och peppar så har du en otrolig dressing som passar utmärkt till scampi! De passar även väldigt bra med ris för en mer mättande måltid.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.