Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Scampi al pil pil

Upplev en smakrik spansk klassiker med saftiga scampi, tillagade i en het och kryddig oljebaserad sås. En smakresa till Medelhavet!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 800 g scampi
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk färsk chili alt. chiliflakes
  • 1 knippe persilja
  • Salt och paprikapulver
  • Levainbröd, för servering
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 20 minuter

INSTRUKTIONER

Förberedelse:
  • Tina scampin om det inte redan är gjort.
  • Finhacka vitlöken och chilin. Grovhacka persiljan.
Stek scampin:
  • Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  • Vänd ner i stekpannan. Stek dem i 2-3 minuter, eller tills de blir rosa och ogenomskinliga.
  • Tillsätt den hackade vitlöken och chilin. Låt fräsa försiktigt i 1-2 minuter, tills vitlöken börjar bli gyllene. Var försiktig så att den inte bränns, då blir smaken bitter.
Krydda:
  • Strö över den hackade persiljan, salt och paprikapulver. Rör om för att blanda allt väl. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
Servering:
  • Servera scampin direkt från pannan med levainbröd vid sidan av, perfekt för att suga upp den smakfulla såsen.

För en ännu enklare och mer bekväm tillagningsmetod kan du tillaga scampin i oljan i ugnen. Oavsett vilken metod du väljer, kommer scampi al pil pil garanterat att imponera!