Upplev en smakrik spansk klassiker med saftiga scampi, tillagade i en het och kryddig oljebaserad sås. En smakresa till Medelhavet!
För 4 personer
INGREDIENSER
800 g scampi
4 st vitlöksklyftor
2 dl olivolja
2 tsk färsk chili alt. chiliflakes
1 knippe persilja
Salt och paprikapulver
Levainbröd, för servering
Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 10 minuter Total tid: 20 minuter
INSTRUKTIONER
Förberedelse:
Tina scampin om det inte redan är gjort.
Finhacka vitlöken och chilin. Grovhacka persiljan.
Stek scampin:
Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
Vänd ner i stekpannan. Stek dem i 2-3 minuter, eller tills de blir rosa och ogenomskinliga.
Tillsätt den hackade vitlöken och chilin. Låt fräsa försiktigt i 1-2 minuter, tills vitlöken börjar bli gyllene. Var försiktig så att den inte bränns, då blir smaken bitter.
Krydda:
Strö över den hackade persiljan, salt och paprikapulver. Rör om för att blanda allt väl. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
Servering:
Servera scampin direkt från pannan med levainbröd vid sidan av, perfekt för att suga upp den smakfulla såsen.
För en ännu enklare och mer bekväm tillagningsmetod kan du tillaga scampin i oljan i ugnen. Oavsett vilken metod du väljer, kommer scampi al pil pil garanterat att imponera!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.