
Sashimi tonfisk
Ingredienser
Mangosalsa
- 1 mango
- 1 avokado
- 2 tomater
- 1 liten gullök
- lime
- 2 msk vit balsamvinäger
- 4 msk olivolja
- 1 knippe koriander
- 1/2 chili
Instruktioner
Sashimi tonfisk
- Pensla tonfisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Doppa kanterna i sesamfrön.
- Grilla fisken på hög värme ca 2 minuter på varje sida till 50° innertemperatur. Eller stek i stekpanna.
- Servera med färsk sallad, ungsbakad potatis/sötpotatis, ljummen sallad eller t.ex mangosalsa, syltad rödlök, syltad ingefära och het chilimajo/srirachamajo
Mangosalsa
- Tärna avokado, mango och tomater till tärningar och hacka lök, koriander och chilin smått. Blanda allt och tillsätt olja, lime, vinäger samt salt och peppar.