Sashimi tonfisk

Ingredienser
  

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1 liten gullök
  • lime
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 knippe koriander
  • 1/2 chili

Instruktioner
 

Sashimi tonfisk

  • Pensla tonfisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Doppa kanterna i sesamfrön.
  • Grilla fisken på hög värme ca 2 minuter på varje sida till 50° innertemperatur. Eller stek i stekpanna.
  • Servera med färsk sallad, ungsbakad potatis/sötpotatis, ljummen sallad eller t.ex mangosalsa, syltad rödlök, syltad ingefära och het chilimajo/srirachamajo

Mangosalsa

  • Tärna avokado, mango och tomater till tärningar och hacka lök, koriander och chilin smått. Blanda allt och tillsätt olja, lime, vinäger samt salt och peppar.