Saffransfisksoppa

För 4 personer

INGREDIENSER

  
  • 300 g torsk
  • 300 g lax
  • 150 g handskalade räkor
  • 1 st purjolök
  • 1 st fänkål
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vitt vin Catch and release
  • 5 dl grädde
  • 2 paket saffran
  • 1 tsk timjan
  • Chiliflakes
  • 3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
  • Körsbärstomater

INSTRUKTIONER

  • Skär fisken i 3 cm kuber
  • Strimla grönsakerna, pressa vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs tills grönsakerna nästan är mjuka.
  • Tillsätt salt och peppar, kryddor, vatten, fond, vin, grädde, saffran och låt sjuda i 10 min.
  • Lägg i fisken och sjud tills fisken är klar ca 5min. Lägg även i de skivade tomaterna och toppa med purjolök, persilja och skalade räkor.
  • Servera soppan varm med en skiva bröd. Jättegott med ris till!