
Saffransfisksoppa
För 4 personer
Ingredienser
- 300 g torsk
- 300 g lax
- 150 g handskalade räkor
- 1 st purjolök
- 1 st fänkål
- 3 st morötter
- 2 st palsternacka
- 2 st vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 3 dl vitt vin Catch and release
- 5 dl grädde
- 2 paket saffran
- 1 tsk timjan
- Chiliflakes
- 3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
- Körsbärstomater
Instruktioner
- Skär fisken i 3cm kuber
- Strimla grönsakerna, pressa vitlöken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs tills grönsakerna nästan är mjuka.
- Tillsätt salt och peppar, kryddor, vatten, fond, vin, grädde, saffran och låt sjuda i 10 min.
- Lägg i fisken och sjud tills fisken är klar ca 5min. Lägg även i de skivade tomaterna och toppa med purjolök, persilja och skalade räkor.
- Servera soppan varm med en skiva bröd. Jättegott med ris till!