Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Saffransfisksoppa

Upptäck en smakrik och lyxig fisksoppa med saffran, fylld med färska grönsaker och saftiga bitar av fisk. Perfekt för att värma upp en kylig dag!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g torsk
  • 300 g lax
  • 150 g handskalade räkor
  • 1 st purjolök
  • 1 st fänkål
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vitt vin Catch and release
  • 5 dl grädde
  • 2 paket saffran
  • 1 tsk timjan
  • Chiliflakes
  • 3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
  • Körsbärstomater
Förberedelsetid: ca 15 minuter
Tillagningstid: ca 20 minuter
Total tid: ca 35 minuter

INSTRUKTIONER

  • Förbered fisken: Skär torsk och lax i 3 cm kuber.
  • Fräs grönsaker: Strimla purjolök, fänkål, morötter och palsternackor.  Pressa i vitlöken och fräs allt i olivolja tillsammans med tomatpuré tills grönsakerna är nästan mjuka.
  • Koka soppbasen: Tillsätt salt, peppar, timjan, chiliflakes, vatten, fond, vin, grädde och saffran. Låt sjuda i 10 minuter.
  • Lägg i fisken: Tillsätt fisken och sjud försiktigt i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt. Lägg även i skivade körsbärstomater.
  • Toppa och servera: Garnera med purjolök och räkor. Servera soppan varm, gärna med en skiva bröd eller ris vid sidan.

Njut av denna fylliga, doftande soppa som kombinerar saffranens värme med härliga smaker från havet!