Upptäck en smakrik och lyxig fisksoppa med saffran, fylld med färska grönsaker och saftiga bitar av fisk. Perfekt för att värma upp en kylig dag!
För 4 personer
INGREDIENSER
300 g torsk
300 g lax
150 g handskalade räkor
1 st purjolök
1 st fänkål
3 st morötter
2 st palsternacka
2 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
3 dl vitt vin Catch and release
5 dl grädde
2 paket saffran
1 tsk timjan
Chiliflakes
3 msk fond Hummerfond el. Skaldjursfond
Körsbärstomater
Förberedelsetid: ca 15 minuter Tillagningstid: ca 20 minuter Total tid: ca 35 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered fisken: Skär torsk och lax i 3 cm kuber.
Fräs grönsaker: Strimla purjolök, fänkål, morötter och palsternackor. Pressa i vitlöken och fräs allt i olivolja tillsammans med tomatpuré tills grönsakerna är nästan mjuka.
Koka soppbasen: Tillsätt salt, peppar, timjan, chiliflakes, vatten, fond, vin, grädde och saffran. Låt sjuda i 10 minuter.
Lägg i fisken: Tillsätt fisken och sjud försiktigt i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt. Lägg även i skivade körsbärstomater.
Toppa och servera: Garnera med purjolök och räkor. Servera soppan varm, gärna med en skiva bröd eller ris vid sidan.
Njut av denna fylliga, doftande soppa som kombinerar saffranens värme med härliga smaker från havet!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.