Njut av en mustig upplevelse med vår rimmade torskrygg. Den salta smaken kompletterar perfekt den milda torsken för en smakrik måltid.
För 4 personer
INGREDIENSER
800-1000 g torskrygg (1 bit per person 200-250g)
4 msk salt
2 tsk socker
1 liter vatten
800 g potatis
100 g coctailtomater
50 g smör
INSTRUKTIONER
Blanda salt, socker och kallt vatten. Lägg ner torsken och låt den rimma i 1-2h.
Koka potatisen och sätt ugnen på 150°
Ta ur torsken från rimningslagen. Stek fisken på båda sidor i rikligt med smör så att den får en fin yta, salta och peppra. Lägg sedan torsken i en ugnsform tillsammans med coctailtomaterna och tillaga till fisken uppnår 54° ca 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis och toppa fisken med brynt smör alternativt en örtolja.
Oliver och kapris passar utmärkt till.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.