Rimmad skreitorsk

För 4 personer
Tillagningstid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 800-1000 g torskrygg (1 bit per person 200-250g)
  • 4 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 liter vatten
  • 800 g potatis
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g sparris
  • 100 g smör

Instruktioner
 

  • Blanda salt, socker och kallt vatten. Lägg ner torsken och låt den rimma i 1-2h.
  •  Koka potatisen och sätt ugnen på 150 grader.
  • Ta ur torsken från rimningslagen. Stek fisken på båda sidor i rikligt med smör så att den får en fin yta, salta och peppra. Lägg sedan torsken i en ugnsform och tillaga till fisken uppnår 54grader, ca 10-15minuter.
  • Stek sockerärtor och sparris i smörstekpannan
  • Servera med kokt potatis, de smörstekta grönsakerna och toppa fisken med brynt smör.