Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Räksallad med honung-dijondressing


En snabb och enkel sallad som kombinerar färska räkor med krispig ruccola, saftig avocado och tomat, allt dränkt i en läcker dressing – perfekt för en lätt lunch eller som förrätt!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER


För salladen:
  • 400 g räkor, skalade
  • 100 g ruccola
  • 2 st avokado, skivad
  • 16 st coctailtomater, skivade
  • 1/2 st rödlök, tunnskivad
  • Salt och peppar efter smak
För dressingen:
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 15 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • I en liten skål, vispa ihop olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar. Justera syran med mer vinäger om så önskas.
  • I en stor skål, kombinera ruccola, skivad avokad, tomater och rödlök. Tillsätt de skalade räkorna.
  • Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks av dressingen. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  • Servera salladen genast, gärna med ett gott bröd. Du kan även lägga till andra grönsaker eller ingredienser som gurka eller fetaost för extra smak och textur.

Denna lätta och fräscha räksallad är perfekt för en snabb och hälsosam måltid. Njut av den fräscha smaken och de härliga kombinationerna!