Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Räkor med aioli

Njut av saftiga räkor serverade med en krämig aioli, perfekt för att lyfta fram den delikata smaken av havet. En enkel men oemotståndlig förrätt eller aptitretare!


INGREDIENSER

  • 400 g oskalade räkor per person
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st äggula
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1/2 st rödlök
  • Färsk gräslök
  • Levainbröd
  • 1 st citron
  • Salt och peppar
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 20 minuter (vid upptinade räkor)

INSTRUKTIONER


Förbered aioli:
  • Häll rapsolja, vitvinsvinäger, äggula och dijonsenap i en hög bunke. Pressa i vitlöken.
  • Använd en stavmixer för att mixa ingredienserna. Börja från botten av bunken och lyft långsamt uppåt tills aiolin blivit tjock och slät.
  • Smaka av med salt och peppar.
Servering:
  • Arrangera några skalade räkorna på ett levainbröd tillsammans med den krämiga aiolin, finhackad och toppa med gräslök.
  • Servera med ett fat av oskalade räkor och citronklyftor på sidan.

Tips för en extra smakdimension kan du även tillsätta en nypa chiliflingor eller citronskal i aiolin. Tina räkorna på ett tidningspapper i ca 45-60 minuter innan servering, tinar man i kylen över natten kan de upplevas möjliga i köttet.