En smakrik quinoa bowl med het scampi, haricots verts och saftiga tomater, toppad med rostade sesamfrön. Perfekt för en snabb och nyttig lunch eller middag!
För 4 personer
INGREDIENSER
200g quinoa
400g scampi
200g haricots verts
200g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chiliflakes
1 msk sojasås
Saft från 1 lime
2 msk sesamfrön
Salladslök
Salt och peppar efter smak
INSTRUKTIONER
Tillaga quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 3-4 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av och skölj i kallt vatten för att stoppa tillagningen.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt finhackad vitlök och chiliflakes, och fräs i 1 minut tills doften släpps fri.
Lägg i scampin och stek i 2-3 minuter per sida tills de är rosa och genomstekta.
Tillsätt sojasås och limesaft, och rör om väl. Smaka av med salt och peppar.
Fördela quinoan jämnt i skålar, lägg till haricots verts och halverade körsbärstomater ovanpå quinoan.
Toppa med den heta scampin.
Strö över rostade sesamfrön och garnera med hackad salladslök.
För extra smak och hetta, tillsätt crispy chili oil vid sidan om. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.