Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Quinoa Bowl med het scampi

En smakrik quinoa bowl med het scampi, haricots verts och saftiga tomater, toppad med rostade sesamfrön. Perfekt för en snabb och nyttig lunch eller middag!​​​​​​​

​​​​​​​För 4 personer

INGREDIENSER

  • 200g quinoa
  • 400g scampi 
  • 200g haricots verts 
  • 200g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk sojasås
  • Saft från 1 lime
  • 2 msk sesamfrön
  • Salladslök
  • Salt och peppar efter smak

INSTRUKTIONER

  • Tillaga quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 3-4 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av och skölj i kallt vatten för att stoppa tillagningen.
  • Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt finhackad vitlök och chiliflakes, och fräs i 1 minut tills doften släpps fri.
  • Lägg i scampin och stek i 2-3 minuter per sida tills de är rosa och genomstekta.
  • Tillsätt sojasås och limesaft, och rör om väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela quinoan jämnt i skålar, lägg till haricots verts och halverade körsbärstomater ovanpå quinoan.
  • Toppa med den heta scampin.
  • Strö över rostade sesamfrön och garnera med hackad salladslök.
För extra smak och hetta, tillsätt crispy chili oil vid sidan om. Smaklig måltid!