Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Parmesantorsk med het potatis

För 4 personer

INGREDIENSER


Parmesangratinerad torsk:
  • 4 st torskfiléer (ca 150 g var)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk persilja, finhackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
Het rostad potatis:
  • 500 g små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt och svartpeppar
Grönsallad:
  • 200 g blandad sallad eller bladspenat
  • 1 st gullök, tunt skivad
  • 200 g  körsbärstomater, halverade
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30-35 minuter
Total tid: 45-50 minuter

INSTRUKTIONER


1. Förbered ugnen och potatisen:
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Lägg de halverade potatisarna på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar över potatisarna. Blanda väl så att potatisarna är jämnt täckta.
2. Rosta potatisarna:
  • Rosta potatisarna i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och mjuka. Rör om potatisarna efter halva tiden för en jämn rostning.
3. Förbered torsken:
  • Krydda torskfiléerna med salt och svartpeppar och lägg dem i en ugnsfast form.
  • I en liten skål, blanda riven parmesanost, majonnäs, smält smör, finhackad vitlök och färsk persilja. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Bred parmesanblandningen över torsken så att den täcker filéerna jämnt.
4. Gratinera torsken:
  • Gratinera torsken i den förvärmda ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills fisken är genomstekt (innertemperatur 52°C) och parmesanblandningen har fått en gyllenbrun färg.
5. Förbered grönsalladen:
  • I en stor salladsskål, kombinera blandad sallad eller bladspenat, tunt skivad gullök och halverade körsbärstomater.
  • Vispa ihop citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i en liten skål för att göra dressingen.
  • Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser täcks jämnt.
6. Servera:
  • Servera den parmesangratinerade torsken tillsammans med de rostade potatisarna och grönsalladen.
  • Aioli passar utmärkt vid sidan om för extra smak.​​​​​​​
Njut av denna läckra måltid med en harmonisk kombination av smaker och texturer!