Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Parmesantorsk med het potatis

För 4 personer

INGREDIENSER


Parmesangratinerad torsk:
  • 4 st torskfiléer (ca 150 g var)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk persilja, finhackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
Het rostad potatis:
  • 500 g små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt och svartpeppar
Grönsallad:
  • 200 g blandad sallad eller bladspenat
  • 1 st gullök, tunt skivad
  • 200 g  körsbärstomater, halverade
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Lägg de små potatisarna på en bakplåt.
  • Ringla över olivolja och strö paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar över potatisarna. Blanda väl så att potatisarna är jämnt täckta.
  • Rosta potatisarna i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och mjuka.
  • Krydda torsken med salt och svartpeppar och lägg i en ugnsfast form.
  • I en liten skål, blanda riven parmesanost, majonnäs, smält smör, finhackad vitlök och färsk persilja.
  • Bred parmesanblandningen över torsken och se till att täcka den jämnt.
  • Gratinera torsken i förvärmd ugn i ca 18-20 minuter, eller tills den är genomstekt och parmesanblandningen har fått en gyllenbrun färg.
  • I en stor salladsskål, kombinera blandad sallad eller bladspenat, tunt skivad gullök och halverade körsbärstomater.
  • Vispa ihop citronsaft från 1/2 citron, olivolja, salt och svartpeppar i en liten skål för att göra dressingen.
  • Häll dressingen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser är jämnt täckta. 
Servera den parmesangratinerade torsken tillsammans med de rostade potatisarna och grönsalladen. Aioli passar utmärkt vid sidan om torsken och potatisarna för extra smak.
Njut av denna läckra måltid med en harmonisk kombination av smaker och texturer!