En klassisk delikatess som imponerar – ostgratinerad hummer är en lyxig rätt men som är förvånansvärt enkel att tillaga där saftig hummer möter en rik och krämigt osttäcke.
För 4 person
INGREDIENSER
2 st kokta humrar (halverade på längden)
50 g smör
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 dl crème fraîche
1 dl riven ost (gärna en smakrik ost som Västerbottensost, Gruyère eller Parmesan)
1 msk hackad persilja
Salt och peppar efter smak
1 citron (till servering)
Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter Total tid: 25 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered hummern: Sätt ugnen på 225°C. Dela de kokta humrarna på längden och ta ut köttet från klorna och stjärtarna. Hacka hummerköttet grovt och spara hummerskalen till servering.
Gör fyllningen: Smält smöret i en stekpanna och fräs den finhackade vitlöken tills den doftar gott, ca 1 minut. Tillsätt crème fraîche och låt allt sjuda samman. Rör sedan ner det hackade hummerköttet och smaka av med salt och peppar.
Fyll humrarna: Fyll de tomma hummerskalen med hummerblandningen. Toppa med riven ost och lite hackad persilja.
Gratinera: Placera humrarna i en ugnsform och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten är gyllene och bubblig.
Servering: Ta ut humrarna ur ugnen och pressa lite citron över dem. Servera genast, gärna med en fräsch sallad eller rostat bröd vid sidan.
Du kan även tillsätta lite finhackad rödlök eller chili i fyllningen för extra smak.
Njut av denna lyxiga ostgratinerade hummer, en elegant rätt som passar perfekt för festligare tillfällen eller en romantisk middag hemma!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.