En läcker omelett med saftig scampi, tärnade tomater och fräsch gräslök som är perfekt för en smakrik frukost eller brunch som du håller dig mätt på länge!
För 1 person
INGREDIENSER
3 ägg
1/2 dl mjölk
50g scampi
1 st tomat, tärnad
Färsk gräslök
Smör eller olivolja
1/2 vitlöksklyfta
Chiliflakes
Salt och peppar efter smak
INSTRUKTIONER
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olivolja på medelhög värme.
Stek scampin i cirka 2-3 minuter per sida tills de är genomstekta och rosa. Precis innan de är klara, pressa i vitlöken och krydda med chiliflakes. Låt dem sedan svalna något.
Vispa ägg och mjölk lätt i en skål och krydda med salt och peppar.
Hetta upp en pannkakspanna eller en valfri stekpanna med smör på medelhög värme.
Häll äggblandningen i pannan och låt den stelna lite i botten. Använd gärna lock.
När omeletten har stelnat tillräckligt för att vikas, vik den på hälften eller vänd på den.
Låt omeletten steka i ytterligare 1-2 minuter eller tills den är helt tillagad.
Toppa med scampin, tärnad tomat och hackad gräslök.
För extra smak, tillsätt lite riven ost innan du viker omeletten. Du kan också prova att lägga till andra grönsaker eller kryddor efter smak och önskemål. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.