Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Marulk i rosmarinolja och tomater

Utforska en smakkombination med marulk tillagad i rosmarinolja, tillsammans med tomater. En spännande och läcker måltid!

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st marulksfiléer (ca 150 g var alt. 2 st större 300 g)
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 kruka färsk rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st citron
  • 400 g körsbärstomater

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda olivolja, finhackad rosmarin och vitlök, rivet citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar i en liten skål. Låt smakerna blandas medan du förbereder resten av rätten.
  • Skär körsbärstomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsform.
  • Förbered marulksfiléerna genom att torka av dem med hushållspapper för att avlägsna eventuell överflödig fukt. Lägg sedan i ugnsformen med tomaterna.
  • Ringla över rosmarinoljan och baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills tomaterna är mjuka och börjar karamelliseras runt kanterna. Marulkens innertemperatur ska bli 46°c.
Detta recept på ugnsbakad marulk med rosmarinolja och bakade tomater är enkelt att göra och ger en härlig och smakrik måltid. Passar utmärkt med klyftpotatis. Njut av din måltid!