Utforska en smakkombination med marulk tillagad i rosmarinolja, tillsammans med tomater. En spännande och läcker måltid!
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st marulksfiléer (ca 150 g var alt. 2 st större 300 g)
Salt och svartpeppar
1 dl olivolja
1/2 kruka färsk rosmarin
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st citron
400 g körsbärstomater
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 200°C.
Blanda olivolja, finhackad rosmarin och vitlök, rivet citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar i en liten skål. Låt smakerna blandas medan du förbereder resten av rätten.
Skär körsbärstomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsform.
Förbered marulksfiléerna genom att torka av dem med hushållspapper för att avlägsna eventuell överflödig fukt. Lägg sedan i ugnsformen med tomaterna.
Ringla över rosmarinoljan och baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills tomaterna är mjuka och börjar karamelliseras runt kanterna. Marulkens innertemperatur ska bli 46°c.
Detta recept på ugnsbakad marulk med rosmarinolja och bakade tomater är enkelt att göra och ger en härlig och smakrik måltid. Passar utmärkt med klyftpotatis. Njut av din måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.