Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Smält smöret i en stor kastrull över medelvärme. Vispa ner vetemjölet och koka i 1-2 minuter tills det är lätt gyllene.
Tillsätt mjölk och grädde gradvis under vispning för att undvika klumpar. Låt blandningen koka upp och tjockna något.
Sänk värmen och rör ner riven cheddarost och mozzarellaost. Fortsätt röra tills osten smält och såsen är slät.
Krydda med senapspulver, vitlökspulver, salt och peppar.
Blanda den kokta pastan med ostsåsen och rör om så att allt är väl täckt. Tillaga i en stor ugnsform, alt. en portionsformar.
Sätt ugnen på 200°C. Gratinera mac and cheese i ca 10 minuter, tillaga scampi undertiden.
Värm olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
Lägg i scampi och stek i 2-3 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och rosa. Tillsätt citronsaft, paprikapulver, salt och peppar under stekningen.
Lägg sist i vitlöken och stek i 1 minut tills den är doftande.
Ta ut mac and cheese och toppa med scampi och strö över extra cheddarost och pankobrödsmulor. Tillaga i ca 5-8 minuter tills ytan är gyllene och bubblig.
Njut av varje krämig, krispig och saftig tugga. Perfekt för en mysig middag eller när du vill imponera med något enkelt men utsökt. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.