Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Laxspett med citron och örter

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 400-600 g laxfilé (100-200g per person)
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt och svartpeppar 
  • Färska örter (t.ex. persilja, dill eller basilika) för garnering
  • Citronskivor för servering

INSTRUKTIONER

  • Skär laxfiléerna i fyrkanter, ungefär 2x2 cm stora, och lägg dem åt sidan.
  • Förbered marinaden genom att blanda citronsaft, olivolja, finhackad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och svartpeppar i en skål.
  • Lägg laxfyrkanterna i marinaden och låt dem marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, gärna längre för att låta smakerna sjunka in.
  • Trä upp laxbitarna på träspett.
  • Förvärm grillen till medelhög värme.
  • Grilla laxspetten i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills laxen är genomstekt och har fått fin färg.
  • När laxspetten är klara, servera dem genast med färska örter strödda över och citronklyftor på sidan.
  • Du kan servera laxspetten med ris, quinoa eller en fräsch sallad. Tzatziki passar utmärkt som tillbehör.
Detta recept ger läckra och saftiga laxspett med en härlig kombination av citron och örter. Perfekt för grillfester eller en snabb och enkel måltid på en vardagskväll. Smaklig måltid!​​​​​​​