Njut av saftiga laxspett marinerade i en blandning av citron och örter. Perfekt för grillfester eller en enkel middag på en vardagskväll!
För 4 personer
INGREDIENSER
400-600 g laxfilé (100-200g per person)
1 st citron
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
Färska örter (t.ex. persilja, dill eller basilika) för garnering
Citronskivor för servering
Förberedelse: 15 minuter Marinering: 30 minuter (eller längre om så önskas) Tillagning: 8-10 minuter Total tid: 53-55 minuter (inklusive marinering)
INSTRUKTIONER
Förbered laxen:
Skär laxfiléerna i fyrkanter, ungefär 2x2 cm stora, och lägg dem åt sidan.
Marinera:
I en skål, blanda citronsaft, olivolja, finhackad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Tillsätt laxbitarna i marinaden och se till att de täcks ordentligt. Låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, eller gärna längre för att låta smakerna sjunka in riktigt.
Trä upp på spett:
Trä upp laxbitarna på träspett (blötlägg träspetten i vatten i 10-15 minuter innan om du grillar för att förhindra att de brinner).
Grilla:
Förvärm grillen till medelhög värme. Grilla laxspetten i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills laxen är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
Servera:
När laxspetten är klara, servera dem genast med färska örter strödda över och citronklyftor på sidan.
Tips: Dessa laxspett passar utmärkt med ris, quinoa eller en fräsch sallad. Tzatziki är ett fantastiskt tillbehör som kompletterar laxens smak.
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.