Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Laxspett med citron och örter

Njut av saftiga laxspett marinerade i en blandning av citron och örter. Perfekt för grillfester eller en enkel middag på en vardagskväll!


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 400-600 g laxfilé (100-200g per person)
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt och svartpeppar 
  • Färska örter (t.ex. persilja, dill eller basilika) för garnering
  • Citronskivor för servering
Förberedelse: 15 minuter
Marinering: 30 minuter (eller längre om så önskas)
Tillagning: 8-10 minuter
Total tid: 53-55 minuter (inklusive marinering)

INSTRUKTIONER


Förbered laxen:
  • Skär laxfiléerna i fyrkanter, ungefär 2x2 cm stora, och lägg dem åt sidan.
Marinera:
  • I en skål, blanda citronsaft, olivolja, finhackad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Tillsätt laxbitarna i marinaden och se till att de täcks ordentligt. Låt marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, eller gärna längre för att låta smakerna sjunka in riktigt.
Trä upp på spett:
  • Trä upp laxbitarna på träspett (blötlägg träspetten i vatten i 10-15 minuter innan om du grillar för att förhindra att de brinner).
Grilla:
  • Förvärm grillen till medelhög värme. Grilla laxspetten i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills laxen är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
Servera:
  • När laxspetten är klara, servera dem genast med färska örter strödda över och citronklyftor på sidan.

Tips: Dessa laxspett passar utmärkt med ris, quinoa eller en fräsch sallad. Tzatziki är ett fantastiskt tillbehör som kompletterar laxens smak.