Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Krämig laxsoppa med potatis


Den här krämiga lax och potatissoppan är inte bara läcker, utan också superenkel att laga – perfekt för en snabb och god middag mitt i veckan!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 400 g laxfilé, skuren i tärningar
  • 4 st medelstora potatisar, skalade och tärnade
  • 1 st purjolök, skuren i skivor (endast den vita delen)
  • 1 st morot, skalad och tärnad 
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackade
  • 1 l vatten
  • 1 st fiskbuljongstärning
  • 3 dl vispgrädde
  • Färsk dill, hackad 
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja eller smör
  • Salt och peppar efter smak
Förberedelse tid: 10 minuter
Tillagningstid: 20-25 minuter
Total tid: 30-35 minuter

INSTRUKTIONER

  • Fräs grönsaker:
    • Hetta upp olivolja eller smör i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt purjolök och vitlök och fräs i ca 3-4 minuter tills de mjuknar. Tillsätt sedan potatis och morot och fräs ytterligare några minuter.
  • Koka soppan:
    • Häll i vattnet, fiskbuljongen och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisarna är mjuka.
  • Tillsätt lax och grädde:
    • När potatisarna är mjuka, tillsätt grädden, mjölken, dill och citronsaft.
    • Tillsätt sedan laxen och låt koka i ytterligare 5-7 minuter tills laxen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera:
    • Häll upp soppan i skålar och garnera med extra dill och färskt bröd vid sidan om.

Den här soppan är både värmande och mättande – en perfekt rätt för kalla dagar eller när du bara vill ha något gott och snabbt på middagsbordet!