Upplev en explosion av smaker med vår lax täckt i ett läckert örttäcke och kryddad med en hint av chili. Serverad på en frisk bädd av ruccolasallad. En enkel, men smakfull måltid som tar din smakupplevelse till nya höjder!
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st laxfiléer (150-200g st, alt 2st 400g)
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
Färsk persilja, koriander, oregano och timjan, finhackad
1 st färsk röd chili, finhackad
Saft från 1 citron
Salt och peppar efter smak
Ruccolasallad
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 200°C.
I en liten skål, blanda olivolja, vitlök, persilja, koriander, oregano, timjan, röd chili, citronsaft, salt och peppar för att göra örttäcket.
Lägg laxfiléerna på en bakplåt med bakplåtspapper.
Fördela örttäcket jämnt över laxfiléerna.
Grilla laxen i ugnen i cirka 18-20 minuter eller tills den är genomstekt och örttäcket har blivit gyllenbrunt.
Under tiden, lägg ruccolasalladen på serveringsfat.
När laxen är klar, placera den ovanpå ruccolan.
Servera genast och njut av den härliga kombinationen av kryddig lax och fräsch ruccola!
För en mildare hetta, minska mängden av den röda chilin eller ta bort fröerna innan du hackar den. Servera gärna med en klyfta citron på sidan för extra friskhet. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.