Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Örtbakad lax på ruccolabädd

Upplev en explosion av smaker med vår lax täckt i ett läckert örttäcke och kryddad med en hint av chili. Serverad på en frisk bädd av ruccolasallad. En enkel, men smakfull måltid som tar din smakupplevelse till nya höjder!

​​​​​​​För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (150-200g st, alt 2st 400g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • Färsk persilja, koriander, oregano och timjan, finhackad
  • 1 st färsk röd chili, finhackad
  • Saft från 1 citron
  • Salt och peppar efter smak
  • Ruccolasallad

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • I en liten skål, blanda olivolja, vitlök, persilja, koriander, oregano, timjan, röd chili, citronsaft, salt och peppar för att göra örttäcket.
  • Lägg laxfiléerna på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Fördela örttäcket jämnt över laxfiléerna.
  • Grilla laxen i ugnen i cirka 18-20 minuter eller tills den är genomstekt och örttäcket har blivit gyllenbrunt.
  • Under tiden, lägg ruccolasalladen på serveringsfat.
  • När laxen är klar, placera den ovanpå ruccolan.
  • Servera genast och njut av den härliga kombinationen av kryddig lax och fräsch ruccola!
För en mildare hetta, minska mängden av den röda chilin eller ta bort fröerna innan du hackar den.
Servera gärna med en klyfta citron på sidan för extra friskhet. Smaklig måltid!