Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Lax med wakameris

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer (ca 150-200 g vardera)
  • 3 dl havreris
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 2 matskedar wakame (torkad sjögräs)
  • 2 st avokador
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Olivolja
  • 1/2 st citron
  • Chiliflakes
  • Salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Tillaga havreriset enligt förpackningsanvisningarna med buljongtärningen. När riset är färdigkokt, blanda i wakame och låt det svalna något.
  • Under tiden, förvärm ugnen till 200 grader. Placera laxfiléerna på en ugnsfast form och krydda dem med salt och svartpeppar. Ringla lite olivolja över laxen.
  • Tillaga laxen i ugnen i cirka 18-20 minuter eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Skär avokadon i tärningar och blanda med havreriset, svarta sesamfrön, chiliflakes och citronsaft.
  • När laxen är klar, servera den ovanpå en bädd av wakameriset och strö extra svarta sesamfrön över laxen.
  • Om så önskas, pressa lite färsk citronsaft över laxen och strö över hackad färsk koriander eller persilja för extra smak och färg.
  • Servera genast och njut av denna hälsosamma och smakrika måltid!
Det här receptet ger en läcker och näringsrik måltid som kombinerar smaker och texturer på ett harmoniskt sätt. Laxens milda smak kompletteras av den friska avokadon och den smakrika havreriset med wakame. Svarta sesamfrön ger en fin kontrast och extra crunch till rätten. Smaklig måltid!​​​​​​​