En hälsosam och smakrik rätt där laxens milda smak förenas med det nötiga havreriset och det umamirika wakamen. Perfekt för en lätt och näringsrik middag!
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st laxfiléer (ca 150-200 g vardera)
3 dl havreris
1 st grönsaksbuljongtärning
2 matskedar wakame (torkad sjögräs)
2 st avokador
2 msk svarta sesamfrön
Olivolja
1/2 st citron
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Förberedelse: 10 minuter Tillagning: 30 minuter Total tid: 40 minuter
INSTRUKTIONER
Tillaga havreriset:
Koka havreriset enligt förpackningens anvisningar och tillsätt grönsaksbuljongtärningen under kokningen. När riset är färdigkokt, blanda i wakame och låt svalna något.
Förbered laxen:
Under tiden, förvärm ugnen till 200 grader. Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt, svartpeppar, sesamfrön och ringla över lite olivolja.
Tillaga laxen:
Tillaga laxen i ugnen i cirka 18-20 minuter, eller tills den är genomstekt och har en fin gyllenbrun färg.
Förbered avokadon:
Skär avokadon i tärningar och blanda med det kokta havreriset, chiliflakes och saften från halva citronen.
Servera:
När laxen är klar, lägg den ovanpå en bädd av wakameriset. Strö extra svarta sesamfrön över laxen och pressa gärna över mer färsk citronsaft om så önskas.
Njut:
Servera genast och njut av denna hälsosamma och smakrika måltid!
Denna rätt kan enkelt anpassas med olika grönsaker eller såser. Prova att tillsätta grönsaker som sparris eller broccoli för en extra färgglad och näringsrik måltid. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.