Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Ugnrostad lax med primörer

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer (ca 150-200 g vardera)
  • 1 knippe färsk sparris
  • 1 broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 4 champinjoner
  • körsbärstomater
  • 1 knippe rädisor
  • 2 matskedar olivolja
  • Saft från 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja eller dill för garnering
  • olivolja
  • sesamfrön

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200 grader
  • Förbered grönsakerna genom att skära av den träiga nedre delen av stjälkarna av sparrisen, skär mindre bitar av broccolin, skölj morötterna samt dela på tomaterna och rädisorna.
  • Placera laxfiléerna på en bakplåt eller i en ugnsform och lägg grönsakerna runt omkring.
  • Pensla laxen med olivolja, krydda med salt, peppar och strö över sesamfrön. 
  • Täck bakplåten eller ugnsformen med aluminiumfolie och baka cirka 15-20 minuter, eller tills laxen är genomstekt och grönsakerna är krispig.
Detta recept ger en hälsosam och läcker måltid med en perfekt kombination av laxens rika smak och grönsakernas friska smak och knapriga textur. Servera med en sallad eller några nykokta potatisar för en komplett måltid. Smaklig måltid!