Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Lax med kryddig bulgurblandning

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (150-200g st)
  • Bulgur till 4 personer
  • 1 st grönsaksbuljong 
  • 2 st morötter
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • Körsbärstomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Saft från 1 citron
  • Salt och svartpeppar 
  • Färsk persilja för garnering

INSTRUKTIONER

  • Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen, använd grönsaksbuljong istället för vatten för extra smak.
  • Under tiden, förvärm ugnen till 200 grader.
  • Lägg laxfiléerna på en ugnsform som är lätt insmord med olivolja. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillaga i ugnen ca 20-25 minuter
  • Skär små bitar av morötter, zucchini, röd paprika, lök och vitlök och lägg i en skål. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar och blanda väl., eller tills laxen är genomstekt.
  • Stek grönsaksblandningen och tillsätt den kokta bulgurn när grönsakerna är genomstekta.
  • Servera laxen med bulgurblandningen och garnera med färsk hackad persilja.
Detta recept ger en näringsrik och välbalanserad måltid med massor av smak. Det är perfekt för en hälsosam och god middag som passar både vardag och festliga tillfällen. Smaklig måltid!