Förvärm ugnen till 200°C (180°C om du använder varmluft).
Lägg laxfiléerna på en ugnsform och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olivolja.
Grädda i ugnen i 15-20 minuter, eller tills laxen är genomstekt och lätt flagnar när du trycker på den med en gaffel.
Tillaga såsen:
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt den hackade löken och fräs i 3-4 minuter tills den är mjuk och genomskinlig.
Lägg i de skivade champinjonerna och fräs tills de är gyllene.
Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 1 minut.
Rör ner spenaten och låt den mjukna.
Häll i grädden och tillsätt dijonsenap. Låt såsen sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Ta ut laxen ur ugnen och låt den vila i ett par minuter innan servering.
Lägg champinjon och spenatsåsen på tallriken och lägg laxen ovanpå.
Servera gärna med kokt potatis, ris eller en fräsch sallad.
Denna rätt kommer att förvandla din vardagsmiddag till extraordinärt – njut av varje bit!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.