Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Kryddstekt torsk med champinjon & spenatsås


En smakrik och balanserad fiskrätt med kryddig torsk, gyllene ugnsbakad potatis och en ljuvlig skysås med spenat och champinjoner, toppad med färsk persilja.

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 4 st torskfiléer (ca 200 g st)
  • 500 g potatis, skivad
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g champinjoner, skivade
  • Olivolja
  • Smör
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes 
  • 1/2 tsk kummin 
  • Salt och peppar 
  • Färsk persilja (för garnering)
Förberedelse tid: 15 minuter
Tillagningstid: 30-35 minuter
Total tid: 45-50 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Lägg de tunt skivade potatisarna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Baka potatisen i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllene och genomstekta.
  • Krydda torskfiléerna med paprikapulver, chiliflakes, kummin, salt och peppar.
  • Hetta upp olivolja och smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  • Stek torsken i 3-4 minuter per sida, tills fisken får en fin gyllene yta och är genomstekt. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Innertemperaturen ska vara ca 52 grader.
  • I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och smör, och fräs de skivade champinjonerna tills de är gyllene och släppt sin vätska.
  • Tillsätt vitlök och låt fräsa i 1 minut.
  • Lägg i spenaten och låt den snabbt mjukna i pannan, ca 1-2 minuter.
  • Häll i vitt vin och låt det koka ner något i ca 2 minuter.
  • Tillsätt buljongen och citronsaften. Låt såsen sjuda i ytterligare några minuter tills den reduceras något och får en skysåskonsistens.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg den bakade potatisen på en tallrik, toppa med den stekta torsken.
  • Ringla över skysåsen och toppa med färsk hackad persilja

En elegant och enkel rätt som lyfter middagen till nya höjder – njut av varje tugga!