En smakrik och balanserad fiskrätt med kryddig torsk, gyllene ugnsbakad potatis och en ljuvlig skysås med spenat och champinjoner, toppad med färsk persilja.
Lägg de tunt skivade potatisarna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Baka potatisen i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllene och genomstekta.
Krydda torskfiléerna med paprikapulver, chiliflakes, kummin, salt och peppar.
Hetta upp olivolja och smöret i en stekpanna på medelhög värme.
Stek torsken i 3-4 minuter per sida, tills fisken får en fin gyllene yta och är genomstekt. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Innertemperaturen ska vara ca 52 grader.
I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och smör, och fräs de skivade champinjonerna tills de är gyllene och släppt sin vätska.
Tillsätt vitlök och låt fräsa i 1 minut.
Lägg i spenaten och låt den snabbt mjukna i pannan, ca 1-2 minuter.
Häll i vitt vin och låt det koka ner något i ca 2 minuter.
Tillsätt buljongen och citronsaften. Låt såsen sjuda i ytterligare några minuter tills den reduceras något och får en skysåskonsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg den bakade potatisen på en tallrik, toppa med den stekta torsken.
Ringla över skysåsen och toppa med färsk hackad persilja
En elegant och enkel rätt som lyfter middagen till nya höjder – njut av varje tugga!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.