Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Kryddig gös med asiatisk coleslaw

En fräsch och smakrik rätt som kombinerar kryddiga smaker från gösen med fräscha asiatiska toner i coleslawen tillsammans med rostad potatis. 


För 4 personer

INGREDIENSER


Kryddig gös:
  • 4 st gösfiléer (ca 150 g var, alt 2 st stora 300 g)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt och peppar 
  • 2 msk olivolja för stekning
Rostade potatisar:
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar 
Asiatisk coleslaw:
  • 1/2 st vitkål 
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 2 st salladslökar
  • 1/4 st kruka färsk koriander
  • Saften från 1 lime
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung 
  • Salt och peppar 
Förberedningstid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 50 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER


Rostade potatisar:
  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skär potatisarna i klyftor eller halvor.
  3. Blanda potatisarna med olivolja, paprikapulver, salt och peppar.
  4. Lägg potatisarna på en bakplåt och rosta i ugnen i 25-30 minuter, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Asiatisk coleslaw:
  1. Strimla vitkål, morötter och paprika.
  2. Blanda tillsammans med hackad salladslök och koriander i en stor skål.
  3. I en separat skål, vispa ihop limejuice, sojasås, risvinäger, sesamolja, ingefära, vitlök, honung, salt och peppar.
  4. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl så att alla ingredienser är jämnt täckta.
Kryddig gös:
  1. Blanda paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar i en skål.
  2. Gnid in kryddblandningen på båda sidor av gösfiléerna.
  3. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek gösen i 3-4 minuter per sida tills den är gyllenbrun och genomstekt. Lägg gösen åt sidan och täck med aluminiumfolie för att hålla den varm.

En komplett rätt som fungerar lika bra till vardags som vid festliga tillfällen. Servera och njut!