Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Kokoslime lax med glasnudlar
För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g st)
  • 1 st burk kokosmjölk (ca 400 ml)
  • 2 st lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • Färsk koriander
  • Salt och svartpeppar 
  • 200 g glasnudlar


INSTRUKTIONER

  • Krydda laxen med salt och svartpeppar.
  • Grilla laxen i förvärmad ugn i ca 18-22 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun yta.
  • I en kastrull, kombinera kokosmjölk, limejuice, rivet limeskal, finhackad vitlök och riven ingefära.
  • Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5-7 minuter, eller tills den har tjocknat något och smakerna har blandat sig väl.
  • Smaka av såsen med salt och svartpeppar efter behov.
  • För glasnudlar:
  • Lägg glasnudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna ligga i vattnet i ca 5-7 minuter, eller tills de är genomskinliga och mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
Servera laxen och kokoslimesåsen med glasnudlarna. Strö över rivet limeskal över och garnera med färsk koriander. Servera genast och njut av denna läckra och aromatiska rätt!