Eleganta rårakor med Kalix löjrom – en delikatess som imponerar med!
För 4 person (12 små rårakor)
INGREDIENSER
500 g fast potatis (t.ex. mandelpotatis)
Smör och olja till stekning
100 g Kalix löjrom
1 st liten rödlök, finhackad
2 dl smetana
1 st citron (i klyftor)
Färsk gräslök
Färsk dill till garnering
Salt och peppar
Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 10 minuter Total tid: 20 minuter
INSTRUKTIONER
Förbered potatisen:
Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn.
Lägg den rivna potatisen i en sil eller handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Krydda med lite salt och peppar.
Stek rårakorna:
Värm en stekpanna med en blandning av smör och olja på medelhög värme.
Forma små bollar av den rivna potatisen (cirka 1-2 matskedar per boll) och platta ut dem till tunna plättar i pannan.
Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Förbered toppingen:
Finhacka rödlöken.
Skär citronen i klyftor.
Ta fram smetana, Kalix löjrom och dill.
Montering:
Lägg upp rårakorna på ett fat.
Toppa varje råraka med en klick smetana, en sked Kalix löjrom och lite finhackad rödlök.
Garnera med hackad gräslök, en dillkvist och servera med en citronklyfta på sidan.
Servera rårakorna direkt medan de fortfarande är varma och krispiga. De passar perfekt som en lyxig förrätt eller som del av en elegant buffé. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.