Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Råraka med Kalix löjrom


Eleganta rårakor med Kalix löjrom – en delikatess som imponerar med!

​​​​​​​För 4 person (12 små rårakor)

INGREDIENSER

  • 500 g fast potatis (t.ex. mandelpotatis)
  • Smör och olja till stekning
  • 100 g Kalix löjrom
  • 1 st liten rödlök, finhackad
  • 2 dl smetana
  • 1 st citron (i klyftor)
  • Färsk gräslök
  • Färsk dill till garnering
  • Salt och peppar
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 20 minuter

INSTRUKTIONER


Förbered potatisen:
  • Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn.
  • Lägg den rivna potatisen i en sil eller handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
  • Krydda med lite salt och peppar.
Stek rårakorna:
  • Värm en stekpanna med en blandning av smör och olja på medelhög värme.
  • Forma små bollar av den rivna potatisen (cirka 1-2 matskedar per boll) och platta ut dem till tunna plättar i pannan.
  • Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Låt dem rinna av på hushållspapper.
Förbered toppingen:
  • Finhacka rödlöken.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Ta fram smetana, Kalix löjrom och dill.
Montering:
  • Lägg upp rårakorna på ett fat.
  • Toppa varje råraka med en klick smetana, en sked Kalix löjrom och lite finhackad rödlök.
  • Garnera med hackad gräslök, en dillkvist och servera med en citronklyfta på sidan.

Servera rårakorna direkt medan de fortfarande är varma och krispiga. De passar perfekt som en lyxig förrätt eller som del av en elegant buffé. Smaklig måltid!