Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Lyxig hummersoppa


För 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 st humrar, kokta och urplockade (ca 500 g kött totalt)
  • 2 msk smör
  • 1 st gullök
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl smetana
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja eller dill för garnering

INSTRUKTIONER

  • Hacka hummerköttet i bitar och ställ åt sidan. Spara några större bitar för dekoration av soppan.
  • Finhacka morötter, selleri, lök och vitlök.
  • Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt sedan lök, selleri, morötter och vitlök. Stek tills grönsakerna är mjuka, cirka 5-7 minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och rör om väl för att kombinera med grönsakerna. Låt det steka i ytterligare 2-3 minuter.
  • Häll i hummerfonden och det vita vinet. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter för att låta smakerna kombineras och soppan tjockna något.
  • Använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
  • Tillsätt grädden och hummerköttet i soppan. Låt det sjuda i ytterligare 5-10 minuter, eller tills hummerköttet är varmt.
  • Smaka av soppan med salt och peppar efter smak.
  • Smält smetana lätt i en kastrull.
  • Servera den varma hummersoppan i skålar och dekorera med färska örter som persilja eller dill. Lägg några stora bitar av hummerkött på toppen av varje portion  och drissla över den rinniga smetanan för en elegant presentation.
Detta recept ger en lyxig och slät hummersoppa med en fyllig smak av hummer. Den är perfekt för en speciell middag eller festlig tillställning. Smaklig måltid!​​​​​​​