Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Honungslax med timjan och rosmarin

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g vardera)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 citron, skivad
  • Salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER

  • Förvärm ugnen till 200 grader.
  • Lägg laxfiléerna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper eller i en ugnsfast form.
  • Hacka timjan och rosmarin fint och lägg i en liten skål, blanda tillsammans med honung, olivolja, salt och svartpeppar.
  • Pensla laxfiléerna med honung-kryddblandningen. Se till att de är jämnt täckta.
  • Skiva citronen och lägg citronskivorna ovanpå laxfiléerna eller brevid i formen.
  • Tillaga laxen i den förvärmda ugnen i cirka 18-20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på 52-56°C.
  • När laxen är klar, ta ut den från ugnen och låt den vila i några minuter.
  • Servera laxen varm, garnerad med färsk timjan och rosmarin om så önskas.
Detta recept ger en härlig kombination av sötma från honungen, doft av timjan och rosmarin samt syrlighet från citronen. Komplettera laxen med ugnsrostad potatis, ris eller potatismos. Smaklig måltid!​​​​​​​