Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Het lax med karameliserade grönsaker


För 4 personer

INGREDIENSER


Het lax:
  • 4 st laxfiléer (ca 150-200 g var)
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-3 tsk chiliflakes
  • Salt och svartpeppar
  • Saften från 1 lime
Karameliserade grönsaker:
  • 1 st bunt sparris
  • 1 st hel vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 2-3 röda chilifrukter
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

INSTRUKTIONER


Het lax:
  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform.
  3. Pensla laxen med olivolja och pressa över saften från en lime.
  4. Strö över chiliflakes, salt och peppar över laxen.
Karameliserade grönsaker:
  1. Tvätta sparrisen och skär bort den träiga nedre delen.
  2. Dela vitlöken på mitten och skriva champinjonerna och lägg tillsammans med sparrisen på i samma ugnsform som laxen.
  3. Tillsätt även de skivade röda chilifrukterna.
  4. Ringla över honung, olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Ugnsbaka laxen och grönsakerna i ugnen i cirka 18-20 minuter, eller tills de är önskad konsistens och har fått fin färg. servera med potatis, ris eller en fräsh grönsallad.

Detta recept ger en läcker måltid med en perfekt balans mellan hetta och smak. Smaklig måltid!​​​​​​​