En frisk och kryddig glasnudelsallad som passar perfekt med stekt scampi eller skalade räkor. Enkel att göra och full av smak!
För 4 personer
INGREDIENSER
200g glasnudlar
1 huvud krispsallad, strimlad
1 st röd paprika, strimlad
2 st morötter, strimlade
6 st rädisor, tunt skivade
1 st röda chili, tunt skivad
2 msk sesamfrön
Färsk persilja
Dressing:
4 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 msk honung
1 st vitlöksklyfta, finhackad
Saft från 1 lime
Salt och peppar efter smak
INSTRUKTIONER
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
Strimla krispsalladen, paprikorna, morötterna och skiva rädisorna och chilin tunt.
Blanda sojasås, risvinäger, sesamolja, honung, finhackad vitlök och limejuice i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg glasnudlarna i en stor skål, tillsätt krispsallad, paprika, morötter, rädisor och chili.
Häll över dressingen och blanda väl så att allt täcks jämnt.
Strö över rostade sesamfrön och garnera med färsk persilja.
Den här rätten passar utmärkt med stekt scampi eller skalade räkor.Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.