Saftig stekt hälleflundra serverad på en krispig bädd av ruccola, rödkål och tomater, toppad med en lätt och smakrik dressing – en perfekt måltid för varje tillfälle!
Gör dressingen: I en skål, kombinera hackad persilja, olivolja, citronsaft, dijonsenap och vitlök. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
Förbered grönsaksbädden: I en stor skål, blanda ruccola, strimlad rödkål och halverade körsbärstomater. Blanda med dressingen.
Stek hälleflundran: Hetta upp olivoljan och smör i en stekpanna på medelhög värme. Krydda hälleflundrafilén med salt och peppar. Stek filén i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills fisken är gyllenbrun och har en innertemperatur på ca 44 grader.
Servering: Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och placera den stekta hälleflundran ovanpå. Toppa med hackar persilja.
Denna fräscha sallad med persiljedressing ger en härlig grön och fräsch smak som kompletterar hälleflundran perfekt och lyfter hela rätten. Klyftpotatis passar även utmärkt till. Smaklig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.