Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Hälleflundra på grönsaksbädd med persiljedressing


Saftig stekt hälleflundra serverad på en krispig bädd av ruccola, rödkål och tomater, toppad med en lätt och smakrik dressing – en perfekt måltid för varje tillfälle!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 800 g hälleflundrafilé (ca 200g per person)
  • 2 msk olivolja
  • 15 g smör
  • Salt och peppar efter smak
  • 200 g ruccola
  • 200 g rödkål, fint strimlad
  • 200 g körsbärstomater, halverade
Dressing:
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft (eller vitvinsvinäger)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)
  • Salt och peppar efter smak
Förberedelse tid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 25 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Gör dressingen: I en skål, kombinera hackad persilja, olivolja, citronsaft, dijonsenap och vitlök. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
  • Förbered grönsaksbädden: I en stor skål, blanda ruccola, strimlad rödkål och halverade körsbärstomater. Blanda med dressingen.
  • Stek hälleflundran: Hetta upp olivoljan och smör i en stekpanna på medelhög värme. Krydda hälleflundrafilén med salt och peppar. Stek filén i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills fisken är gyllenbrun och har en innertemperatur på ca 44 grader.
  • Servering: Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och placera den stekta hälleflundran ovanpå. Toppa med hackar persilja.

Denna fräscha sallad med persiljedressing ger en härlig grön och fräsch smak som kompletterar hälleflundran perfekt och lyfter hela rätten. Klyftpotatis passar även utmärkt till. Smaklig måltid!