Upplev en måltid av nordisk elegans med vår smörstekta hälleflundra, vars milda smak kompletteras perfekt av en krämig Västerbottensostpotatismos. En enkel men förfinad rätt som lockar fram smaker från norra Sverige och bjuder in till en förtrollande kulinarisk upplevelse.
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st hälleflundrafiléer (150-200g st alt 2st 400g)
Smör till stekning
Salt och peppar efter smak
Potatismos:
800g potatis, skalad och skuren i bitar
100g riven Västerbottensost
1 dl mjölk eller grädde
Salt och peppar efter smak
Färsk dill för garnering
Persiljesmör:
100g smör (rumstempererat)
Färsk persilja
Salt och peppar
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 175°C.
Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
Medan potatisen kokar, smält 2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme.
Krydda hälleflundrafiléerna med salt och peppar och stek dem i det smälta smöret i cirka 2-3 minuter per sida, tills den fått en gyllenbrunfärg.
Baka klart hälleflundran i ugnen tills den når ca 45°c i kärntemperatur.
När potatisen är klar, häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt riven Västerbottensost och mjölk eller grädde till potatismoset och blanda väl tills osten är smält och moset är krämigt. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Blanda rumstempererat smör med finhackad persilja, salt och peppar.
Servera hälleflundran på en generös klick Västerbottensostpotatismos och toppa med persiljesmör. garnera med färsk dill om önskas.
Njut av den fulländade harmonin mellan den smörstekta hälleflundran och det krämiga Västerbottensostpotatismoset. En perfekt balans mellan nordiska delikatesser som kommer att förgylla din kväll!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.