Färsk fisk direkt hem till din dörr. Vår leveranstid är 1-3 dagar inom Stockholm

Hälleflundra med sandefjordsås

För 4 personer

INGREDIENSER

  • 4 hälleflundrafiléer (ca 150-200 g vardera)
  • Salt och svartpeppar
  • Citronsaft
  • 1 knippe sparris
​​​​​​​Rimlag:
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
​​​​​​Sandefjordsåsen:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g smör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk hackad gräslök
  • Salt

INSTRUKTIONER

  • Koka upp salt och vatten till rimlagen och låt det kallna helt. Lägg fiskbitarna i lagen. Låt det stå kallt en timme.
  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Stek sedan hälleflundran i smör på båda sidor snabbt tills den fått gyllene färg.
  • Lägg fisken i en ugnsform. Låt bakas till en innertemperatur av 56 grader. Det tar cirka 15 minuter beroende på tjocklek.
  • Skär bort den träiga nedersta delen av sparrisen och stek den sedan krispig i smör och salta efter smak. 
Sandefjordsåsen:
  • Koka upp grädden i en liten kastrull.
  • Vispa i crème fraichen och låt koka upp igen.
  • Ta från värmen och tillsätt smöret i klickar under vispning.
  • Smaka av med salt och citronsaft. Tillsätt gräslöken.
  • Servera sandefjordsåsen varm eller ljummen.
Servera hälleflundran med sandefjordsåsen tillsammans med sparrisen. Klyftpotatis eller potatismos passar utmärkt till detta recept. Smaklig måltid!