Lägg den tärnade pumpan och sötpotatisen på en bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills de är mjuka och gyllenbruna.
Koka haricots verts:
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts och koka i 3-4 minuter tills de är knapriga men mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Stek fisken:
Hetta upp smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. När smöret börjar skumma, lägg i hälleflundrafiléerna med skinnsidan ner (om filéerna har skinn). Krydda med salt och en mix av hela pepparkorn. Stek i 3-4 minuter, tills de får en fin gyllenbrun yta.
Vänd försiktigt filéerna och stek ytterligare 2-3 minuter, eller tills de är genomstekta. Ta bort från värmen.
Smörstek haricots verts:
I samma stekpanna som du stekte fisken, tillsätt smöret och låt det smälta. Tillsätt haricots verts och fräs i 2-3 minuter tills de är varmt och glansiga. Krydda med salt, peppar och gräslök.
Servering:
Fördela de smörstekta haricots verts, pumpa och sötpotatis på tallrikarna som ett täcke. Lägg en hälleflundrafilé ovanpå och toppa med gräslök.
Njut av denna läckra och färgglada rätt som bjuder på en underbar kombination av smaker och texturer, perfekt för en enkel eller festlig måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.