Upplev en perfekt balans mellan saftig hälleflundra och het chiliolja i denna läckra rätt. Den milda fisken kompletteras av den kryddiga och smakrika oljan för en smakupplevelse som tar dina smaklökar på en spännande resa.
För 4 personer
INGREDIENSER
4 st hälleflundrafiléer (ca 150-200 g var alt. 2 st större filéer 300-400 g)
Salt och svartpeppar
3 msk crispy chili oil (från La gan ma)
1 st färsk chili
2 st salladslökar
Alternativt gör egen krispig chiliolja:
1/2 dl olivolja
2-3 tsk torkad chiliflakes
2 st vitlöksklyftor
INSTRUKTIONER
Förvärm ugnen till 200°C.
Torka av hälleflundrafiléerna med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt och lägg dem i en ugnsfastform.
För egenkrispig chiliolja:
Värm olivoljan i en liten kastrull eller stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt torkade chiliflakes och skivad vitlök i den varma oljan.
Stek blandningen i några minuter tills vitlöken är gyllenbrun och chiliflakesen är krispiga.
Täck hälleflundrafiléerna med chilioljaan och krydda med salt och svartpeppar.
Baka i förvärmd ugn i ca 12-15 minuter, eller tills hälleflundran är genomstekt. Tiden kan variera beroende på tjocklek på filéerna.
När hälleflundran är klar, ta ut den från ugnen och låt den svalna något.
Strö över finhackad färsk chili och fint skivad salladslök över de ugnsbakade hälleflundrafiléerna.
Häll över mer chiliolja över fisken och servera genast och njut av denna smakrika och kryddiga rätt!
Detta recept ger en läcker och smakrik måltid med en härlig kombination av krispiga chiliolja och fräsch färsk chili och salladslök. Servera med dina favoritsidorätter för en komplett måltid!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.