Fri leverans i hela Stockholm!
Färsk fisk direkt hem till din dörr.

Gyllene pilgrimsmusslor med vitlök och timjan


Succén ligger i enkelheten – dessa oemotståndliga gyllene pilgrimsmusslor i smör och timjan är perfekta för både vardagsmiddag och festliga tillfällen!

​​​​​​​För 4 person

INGREDIENSER

  • 400 g pilgrimsmusslor
  • 50 g smör
  • 2-3 st kvistar färsk timjan
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 st citron
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Total tid: 20 minuter
​​​​​​​

INSTRUKTIONER

  • Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt. Krydda dem med salt och peppar på båda sidor.
  • I en stor stekpanna, smält smöret på medelhög värme. När smöret börjar bubbla, tillsätt den finhackade vitlöken och timjan. Låt fräsa i cirka 1 minut tills vitlöken blir gyllene och doftar gott.
  • Lägg pilgrimsmusslorna i pannan, se till att de inte överlappar varandra. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och lätt genomstekta. De ska vara fasta men inte överkokta, så håll ett öga på dem!
  • Ta bort pannan från värmen och lägg upp musslorna på en tallrik. Pressa lite citron över musslorna.
  • Servera direkt, gärna med en grönsallad eller ett gott bröd för att suga upp det läckra smöret.


Enkelheten i tillagningen låter de naturliga smakerna verkligen skina. Servera och imponera dina gäster eller skäm bort dig själv med dem här utsökta pilgrimsmusslorna!