Succén ligger i enkelheten – dessa oemotståndliga gyllene pilgrimsmusslor i smör och timjan är perfekta för både vardagsmiddag och festliga tillfällen!
Torka pilgrimsmusslorna med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt. Krydda dem med salt och peppar på båda sidor.
I en stor stekpanna, smält smöret på medelhög värme. När smöret börjar bubbla, tillsätt den finhackade vitlöken och timjan. Låt fräsa i cirka 1 minut tills vitlöken blir gyllene och doftar gott.
Lägg pilgrimsmusslorna i pannan, se till att de inte överlappar varandra. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och lätt genomstekta. De ska vara fasta men inte överkokta, så håll ett öga på dem!
Ta bort pannan från värmen och lägg upp musslorna på en tallrik. Pressa lite citron över musslorna.
Servera direkt, gärna med en grönsallad eller ett gott bröd för att suga upp det läckra smöret.
Enkelheten i tillagningen låter de naturliga smakerna verkligen skina. Servera och imponera dina gäster eller skäm bort dig själv med dem här utsökta pilgrimsmusslorna!
Om oss
Vi är en av Stockholms största hemleverantörer av fisk och skaldjur. Med flera tusen nöjda kunder erbjuder vi alltid exemplarisk service till kunderna och den allra högsta kvalitén på varorna.